سوئیس از جمهوری اسلامی خواست درباره بازداشت و مرگ شهروند سوئیسی در زندان سمنان توضیح دهد

جمعه ۱۴۰۳/۱۰/۲۱

دولت سوئیس در پاسخ به پرسش ایران‌اینترنشنال درباره «مرگ» یک شهروند این کشور در زندان سمنان اعلام کرد این مرد سوئیسی ۶۴ سال سن داشت و برای گردشگری به ایران سفر کرده بود. سوئیس همچنین خواستار ارائه اطلاعات کامل از سوی جمهوری اسلامی در خصوص دلایل بازداشت و چگونگی مرگ این فرد شد.

وزارت امور خارجه سوئیس جمعه، ۲۱ دی، در ایمیلی به ایران‌اینترنشنال خبر داد این مرد پیش‌تر به مدت ۲۰ سال در آفریقای جنوبی زندگی کرده و به‌عنوان گردشگر راهی ایران شده بود.

میزان، خبرگزاری وابسته به قوه قضاییه جمهوری اسلامی، ۲۰ دی‌ گزارش داد یک شهروند سوئیسی که به اتهام «جاسوسی» در زندان سمنان به سر می‌برد، «خودکشی کرده است».

میزان در گزارش خود به نام این فرد، زمان بازداشت و نحوه خودکشی او در یک سلول تحت مراقبت در داخل زندان هیچ اشاره‌ای نکرد و تنها نوشت: «تمام شواهد و مستندات محل نگهداری این فرد بررسی شده است و طبق مستندات، خودکشی محرز است.»

مشرق نیوز، رسانه نزدیک به سازمان اطلاعات سپاه پاسداران، نیز گزارش داد این فرد در یک «فرصت خاص» با استفاده از «آموزش‌های قبلی سرویس جاسوسی»، در یک «سوئیت مناسب» خودکشی کرد.

این رسانه به نقل از یک «مقام مطلع امنیتی» نوشت این شهروند سوئیسی هم‌زمان با حمله اسرائیل به برخی اهداف نظامی در ایران، از جمله در شاهرود، و در حین «جمع‌آوری اطلاعات و نمونه‌برداری از خاک در کویر» در یکی از شهرهای استان سمنان به دست ماموران سازمان اطلاعات سپاه بازداشت شده بود.

مشرق نیوز افزود این فرد پس از دستگیری خود و «شبکه همکار» و شناسایی «لینک‌های ارتباطی»، برای ادامه روند قضایی به زندان سمنان منتقل شده بود.

وزارت امور خارجه سوئیس در ادامه پاسخ خود به ایران‌اینترنشنال اعلام کرد این کشور از جمهوری اسلامی خواسته است اطلاعات دقیقی درباره دلایل بازداشت این شهروند سوئیسی ارائه کند.

همچنین از حکومت ایران خواسته شده است که تحقیقات کاملی درباره شرایط منجر به مرگ این فرد به انجام برساند.

وزارت امور خارجه سوئیس در پاسخ به ایران‌اینترنشنال افزود از زمان اطلاع از دستگیری تبعه خود، سفارتش در تهران به‌صورت روزانه با مقام‌های جمهوری اسلامی در تماس بوده تا اطلاعات بیشتری درباره دلایل بازداشت و دسترسی کنسولی به این شهروند به دست آورد.

با این حال، به گفته دولت سوئیس، به‌دلیل اتهامات مرتبط با امنیت ملی علیه این فرد، دسترسی کنسولی به او در مراحل اولیه تحقیقات امکان‌پذیر نبود.

جمهوری اسلامی در سال‌های اخیر ده‌ها شهروند خارجی یا دوتابعیتی را عمدتا به اتهام جاسوسی یا ارتکاب جرایم امنیتی دستگیر کرده است.

فعالان حقوق بشر بازداشت شهروندان کشورهای غربی از سوی جمهوری اسلامی را «گروگان‌گیری حکومتی» می‌دانند و می‌گویند تهران از این حربه برای تحت فشار گذاشتن غرب و گرفتن امتیاز از آن استفاده می‌کند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
هت‌تریک با مزدک میرزایی
خبر
گفت‌وگوی ویژه

شنیداری

پادکست‌ها