هزینه پزشک شدن در دانشگاه آزاد ۳ میلیارد تومان است

جمعه ۱۴۰۳/۰۸/۰۴

پذیرفته‏‌شدگان رشته‌‏های پزشکی دانشگاه آزاد با اشاره به افزایش ۲۰۰ درصدی شهریه‏‌ها می‏‌گویند برای تامین هزینه دانشگاه مجبور به فروش خانه، ماشین و زمین شده‌اند. متقاضیان برخی رشته‌های پزشکی باید تا پایان تحصیل سه میلیارد تومان شهریه بپردازند و به همین دلیل در شوک به‏‌سر می‏‌برند.

روزنامه هم‌میهن سوم آبان ماه در گزارشی با اشاره به تجمعات اعتراضی هفته‌های گذشته شماری از دانشجویان رشته‌های پزشکی دانشگاه آزاد و وعده‌های مسئولان برای پیگیری وضعیت این دانشجویان، نوشت که این افراد از روز ۲۰ مهر ماه که نتایج انتخاب رشته‌شان آمده، بلاتکلیف‌اند.

این روزنامه با انتشار روایت این گروه از پذیرفته‏‌شدگان رشته‌‏های پزشکی دانشگاه آزاد درباره افزایش غیرمنطقی شهریه‏‌ها، نوشت که آن‌ها می‏‌گویند برای تامین هزینه دانشگاه مجبور به فروش خانه، ماشین و زمین شده‌‏اند.

دانشجویان رشته‌های علوم پزشکی دانشگاه آزاد از روز ۲۲ مهر در اعتراض به افزایش ۲۰۰ درصدی شهریه و فشارهای اقتصادی ناشی از آن دست به تجمعات اعتراضی زدند.

آن‌ها طی این مدت بارها در مقابل ساختمان‌های دانشگاه و نهادها و سازمان‌های مختلف از جمله مجلس شورای اسلامی، نهاد ریاست‌جمهوری، شورای عالی انقلاب فرهنگی، وزارت علوم و وزارت بهداشت، تجمع کرده‌اند.

افزایش شهریه بدون اطلاع قبلی

متقاضیان تحصیل در رشته‌های پزشکی، داروسازی، دندان‌پزشکی و دام‌پزشکی دانشگاه آزاد، پس از اعلام نتایج کنکور در ۲۰ مهر و زمانی که برای ثبت‌نام اقدام کردند، متوجه شدند شهریه اعلام شده با آنچه پیش از این به آن‌ها اطلاع داده شده متفاوت است و بیش از ۲۰۰ درصد بالا رفته است.

هم‌میهن با اشاره به این که شهریه هر ترم دانشجویان در رشته‌های پرمتقاضی مانند دندان‌پزشکی، داروسازی و پزشکی سه برابر شده و به ۹۰ میلیون تومان رسیده، نوشت که میزان پرداخت نهایی در این رشته‌ها برای هر ترم تحصیل، بین ۱۱۲ تا ۱۳۵ میلیون است و برخی دانشگاه‌ها نصف، ۲۵ درصد یا ۱۰ درصد شهریه ترم بعد را هم در ابتدای ترم اول دریافت می‌کنند.

این گزارش با اشاره به این که پذیرفته‌شدگان رشته‌های پزشکی در انتظار افزایش شهریه خود در سال تحصیلی جدید از ۳۲ میلیون تومان در سال گذشته به ۳۵ تا ۴۰ میلیون تومان بودند، نوشت که وقتی آن‌ها برای ثبت‌نام اقدام کردند، با اطلاعیه‌ای مواجه شدند که میزان شهریه رشته‌های پزشکی، دندان‌پزشکی و داروسازی را ۹۰ میلیون تومان برای هر ترم یعنی سالانه ۱۸۰ میلیون تومان، برای سال اول اعلام کرده است.

طبق این گزارش، با این که به آن‌ها گفته بودند شهریه نهایی ۹۰ میلیون تومان است اما وقتی برای ثبت‌نام اقدام کرده‌اند، گفته شده که شهریه متغیر هم به آن اضافه می‌شود که بر این اساس شهریه نهایی بین ۱۱۲ تا ۱۳۵ میلیون تومان می‌شود.

به گفته متقاضیان این رشته‌ها، در ترم‌های بالاتر، این شهریه به ۴۵۰ میلیون تومان هم می‌رسد و تا پایان تحصیلشان باید سه میلیارد تومان به دانشگاه آزاد پرداخت کنند.

وزیر علوم: به ما ربطی ندارد

حسین سیمایی صراف، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری دولت مسعود پزشکیان در واکنش به اعتراضات دانشجویان گفت اعتراضات مربوط به شهریه‌های علوم پزشکی را «از باب وظیفه عمومی» به رییس دانشگاه آزاد منتقل کرده است.

سیمایی صراف در ادامه خطاب به خبرنگاران گفت که توضیحات را از رییس دانشگاه آزاد بپرسند و این موضوع به وزارت علوم ارتباطی ندارد و وزارت بهداشت مسئول است.

او روز ۲۸ مهر هم در پاسخ به سوالی درباره افزایش شهریه دوره دکتری حرفه‌ای رشته‌های علوم پزشکی دانشگاه آزاد گفت: «با دانشگاه آزاد در حال مذاکره هستم تا مشخص شود که به چه دلیلی افزایش شهریه داشته‌اند.»

هم‌میهن در گزارش سوم آبان خود نوشت پیگیری دانشجویان از نمایندگان مجلس به نامه رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس به رییس دانشگاه آزاد ختم شده که خواستار انجام اقدامات لازم برای اصلاح شهریه در رشته‌های پزشکی، دندان‌پزشکی و داروسازی شد.

علیرضا منادی در این نامه نوشت: «این افزایش شهریه خلاف رویه سال‌های قبل بوده و فشار اقتصادی زیادی به پذیرفته‌شدگان و خانواده‌های آن‌ها تحمیل می‌کند.»

اکنون با توجه به این که این افزایش از قبل به این افراد اطلاع داده نشده و مطابق پیش‌بینی داوطلبان نبوده، تعدادی از آن‌ها توان پرداخت این شهریه را ندارند.

از سوی دیگر آنان نه‌ تنها قادر به تغییر رشته یا دانشگاه نیستند بلکه مطابق مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در صورت انصراف، از شرکت در کنکور سراسری سال بعد نیز محروم خواهند شد.

موضوع افزایش شهریه‌های دانشجویان دانشگاه آزاد در سال‌های گذشته نیز اعتراضات دانشجویان را به همراه داشت.

محمد‌مهدی طهرانچی، رییس دانشگاه آزاد، خرداد ماه ۱۴۰۱ افزایش شهریه را امری طبیعی نامید و درباره آن گفت: «ما یک سازمان هزینه-درآمد هستیم و روی دوش دولت‌ها حرکت نمی‌کنیم.»

او همان زمان گفت: «به دانشجویان قول می‌دهم افزایش شهریه به اندازه افزایش حقوق کارکنان دانشگاه آزاد نباشد.»

دانشگاه آزاد در اردیبهشت ۱۳۶۱ به پیشنهاد اکبر هاشمی رفسنجانی تاسیس شد و ثروتمندترین دانشگاه ایران محسوب می‌شود.

هزینه‌های این دانشگاه بر اساس اساسنامه آن، از طریق گرفتن شهریه از دانشجویان و کمک‌های دولتی و مردمی و نهادهای انقلاب اسلامی تامین می‌شود.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

سیاست با مراد ویسی
خبر
تیتر اول با نیوشا صارمی
خبر

شنیداری

پادکست‌ها