نظامیان اوکراینی در خط مقدم نبرد با ارتش روسیه در نزدیکی شهر راهبردی پوکروفسک، ۱۵ شهریور

سقوط شهری دیگر در شرق اوکراین؛ پیشروی روسیه به سوی شهر راهبردی پوکروفسک ادامه دارد

یکشنبه ۱۴۰۳/۰۶/۱۸

وزارت دفاع روسیه روز یک‌شنبه ۱۸ شهریور اعلام کرد نیروهای این کشور کنترل کامل شهر نوهرودیفکا در شرق اوکراین را به دست گرفته‌اند. نوهرودیفکا در ۱۲ کیلومتری جنوب شرقی شهر راهبردی پوکروفسک قرار دارد.

نوهرودیفکا پیش از آغاز درگیری‌ها حدود ۱۴ هزار نفر را در خود جای داده بود.

تصرف این شهر نشان می‌دهد سربازان روسیه همچنان به پیشروی خود به سوی پوکروفسک در شرق اوکراین ادامه می‌دهند.

پوکروفسک به دلیل داشتن خطوط راه‌آهن و دیگر دارایی‌های لجستیکی از اهمیت فراوانی برخوردار است.

روسیه عملیات نظامی خود را علیه اوکراین روز پنجم اسفند ۱۴۰۰ کلید زد و از آن زمان تاکنون، درگیری‌های مرگبار میان دو کشور ادامه داشته است.

ولادیمیر پوتین، رییس‌جمهوری روسیه روز ۱۲ شهریور اعلام کرد ارتش این کشور «با سرعتی بی‌سابقه در حال پیشروی» در شرق اوکراین است و هر روز چندین کیلومتر مربع از این مناطق را تصرف می‌کند.

از زمان آغاز مناقشه کنونی، روسیه حدود یک پنجم از خاک اوکراین را به تصرف خود درآورده است.

ستاد کل ارتش اوکراین روز ۱۸ شهریور در بیانیه‌ای، شرایط میدان نبرد در حوالی پوکروفسک را «تنش‌آلود» توصیف کرد و از «درگیری‌های شدید» در چند شهر این منطقه خبر داد.

بر اساس این بیانیه، ارتش روسیه تاکنون ۳۲ حمله علیه مواضع اوکراین در اطراف پوکروفسک به انجام رسانده است و نبرد در شش نقطه از این منطقه همچنان ادامه دارد.

روز ۱۷ شهریور نیز پنج نفر در حملات روسیه به منطقه دونتسک در شرق اوکراین جان خود را از دست دادند.

تاکید آلمان بر از سرگیری مذاکرات صلح اوکراین با حضور روسیه

اولاف شولتس، صدراعظم آلمان روز ۱۸ شهریور از جامعه جهانی خواست تلاش‌های خود را برای پایان دادن به جنگ روسیه و اوکراین مجددا آغاز کند.

او گفت در دیدار اخیر خود با ولودیمیر زلنسکی، رییس‌جمهوری اوکراین، کی‌یف و برلین بر روی حضور مسکو در دور بعدی مذاکرات صلح اوکراین توافق کردند.

شولتس افزود: «معتقدم اکنون زمان آن فرا رسیده است که در مورد عبور از وضعیت جنگی و رسیدن به صلح، با سرعت بیشتری به گفت‌وگو بنشینیم.»

سه حزب عضو دولت ائتلافی شولتس روز ۱۱ شهریور انتخابات پارلمانی را در دو ایالت شرقی این کشور به حزب راست‌گرای افراطی «آلترناتیو برای آلمان» واگذار کردند.

این حزب ملی‌گرا از مخالفان سرسخت حضور گسترده مهاجران در آلمان به شمار می‌رود و از بهبود روابط با روسیه حمایت می‌کند.

شولتس و زلنسکی روز ۱۶ شهریور در حاشیه نشست «گروه تماس دفاع از اوکراین» در پایگاه هوایی رامشتاین در آلمان با یک‌دیگر دیدار کرده بودند.

زلنسکی در این نشست از کشورهای غربی خواست سیاست خود را مبنی بر منع کی‌یف از به‌کارگیری سلاح‌های دوربرد برای هدف قرار دادن مواضع روسیه در عمق خاک این کشور مورد بازبینی قرار دهند.

لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا در واکنش به درخواست‌های مکرر کی‌یف گفت چنین اقدامی نمی‌تواند «تفاوت بزرگی» در معادلات میدان نبرد ایجاد کند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

۲۴ با فرداد فرحزاد
خبر
سیاست با مراد ویسی
گزارش روز با مجتبا پورمحسن

شنیداری

پادکست‌ها