ارمنستان کشور فلسطین را به رسمیت شناخت

جمعه ۱۴۰۳/۰۴/۰۱

ارمنستان روز جمعه یک تیر اعلام کرد «کشور فلسطین» را به رسمیت می‌شناسد. در واکنش به این خبر، اسرائیل سفیر ارمنستان را در کشورش، احضار کرد.

وزارت خارجه ارمنستان اعلام کرد که در کنار تعدادی از کشورهای اروپایی، کشور فلسطین را به رسمیت می‌شناسد.

این وزارتخانه در بیانیه‌ای دلیل خود را «وضعیت فاجعه‌بار انسانی در غزه» و «برقراری آشتی پایدار بین مردم یهودی و فلسطینی» عنوان کرد و در عین‌‌حال خواستار آتش‌بس فوری و آزادی گروگان‌ها «بدون هیچ پیش‌شرطی» شد.

این بیانیه اضافه کرد که تنها راه برای تحقق آرزوهای مشروع فلسطینی‌ها و اسرائیلی‌ها، رسیدن به یک راه‌حل دو کشوری است.

محله‌ای در خان‌یونس، واقع در جنوب غزه

وزارت خارجه اسرائیل در اعتراض به این تصمیم، سفیر ارمنستان را احضار کرد.

از زمان آغاز جنگ غزه، ارمنستان تازه‌ترین کشوری است که پس از اسلوونی، ایرلند، اسپانیا و نروژ چنین تصمیمی را اعلام کرده است.

بر اساس گزارش‌ها، اسرائیل در نظر دارد تا سطح روابط خود را با کشورهایی که فلسطین را به رسمیت شناخته‌اند کاهش دهد.

نتانیاهو: انتقاد علنی از آمریکا درباره توقف ارسال سلاح به اسرائیل ضروری بود

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل روز جمعه یک تیر در مصاحبه با وب‌سایت خبری پانچ‌بول مستقر در واشینگتن، به بررسی چشم‌انداز «آینده نوار غزه پس از پایان جنگ» پرداخت.

او در این زمینه خواستار «خلع سلاح غزه»، «همکاری کشورهای عربی» در اداره غزه، «فرایند رادیکالیزه‌زدایی» با هدف کاهش افراط‌گرایی در میان فلسطینی‌ها و بازسازی منطقه با کمک جامعه بین‌المللی شد.

نخست‌وزیر اسرائیل در بخشی از این گفت‌وگو به موضوع گلایه‌اش از جو بایدن، رییس‌جمهوری آمریکا در زمینه ارسال سلاح اشاره کرد و گفت: «پس از ماه‌ها گفت‌وگوهای بی‌نتیجه و آرام، بیان علنی این موضوع ضروری بود.»

نتانیاهو روز سه‌شنبه ۲۹ خرداد در ویدیویی گفت دولت بایدن در ماه‌های اخیر از ارسال سلاح و کمک نظامی به اسرائیل خودداری کرده است.

در واکنش، آکسیوس به نقل از مقام‌های آمریکایی نوشت که مشاوران ارشد جو بایدن از اظهارات نتانیاهو در این ویدیو و «قدرنشناسی» او خشمگین شده‌اند.

اواخر اردیبهشت اعلام شد که دولت بایدن به دلیل حمله رفح، ارسال برخی از محموله‌های تسلیحاتی را به اسرائیل متوقف کرده است.

این تصمیم با اعتراض گسترده جمهوری‌خواهان و نیز برخی از چهره‌های دموکرات مواجه شد و مجلس نمایندگان آمریکا که منتقدان دولت بایدن اکثریتش را در دست دارند، روز ۲۷ اردیبهشت طرحی را تصویب کرد که دولت را مجبور به ارسال تسلیحات به اسرائیل می‌کند.

نتانیاهو در مصاحبه با پانچ‌بول از حمایت‌های بایدن و دولتش «عمیقا» قدردانی کرد و در عین‌حال یادآوری کرد که گفت‌وگوهای پشت پرده ماه‌های اخیر با آمریکایی‌ها نتوانسته مشکل ارسال سلاح به اسرائیل را حل کند.

او این کمک نظامی را برای شکست حماس و جلوگیری از تشدید درگیری‌ها در لبنان حیاتی خواند و گفت حزب‌الله و جمهوری اسلامی از ماجرای توقف ارسال سلاح کاملا مطلع‌اند و آن را به شکل نوعی بحران و فاصله میان آمریکا و اسرائیل تفسیر می‌کنند.

مذاکرات مصری‌ها با آمریکا درباره احتمال حمله اسرائیل به لبنان

هم‌زمان با این مصاحبه نتانیاهو، روزنامه لبنانی الاخبار خبر داد که مقام‌های ارشد وزارت خارجه و سازمان امنیت مصر حدود دو هفته پیش مذاکراتی با آمریکا درباره هشدارهای اسرائیل مبنی بر حمله به لبنان انجام دادند.

بر اساس این گزارش قرار شده آمریکا هیاتی بلندپایه را به اسرائیل بفرستد.

انتظار می‌رود هیاتی از سازمان اطلاعات مصر نیز به لبنان سفر کنند.

یکی از مقام‌های ارشد مصر به روزنامه الاخبار گفت که محور مذاکره با واشینگتن، عواقب فاجعه‌باری بود که جنگ در لبنان می‌تواند برای همه طرف‌ها داشته باشد.

او تاکید کرد که باتوجه به اظهارات حسن نصرالله، دبیرکل حزب‌الله نباید توانایی‌های نظامی این گروه را دست‌کم گرفت.

به گفته این مقام مصری، آمریکا می‌کوشد تا از گسترش جنگ جلوگیری کند و معتقد است که مشکل کنونی دیگر این نیست که «چه کسی اولین گلوله را شلیک می‌کند».

او تاکید کرد: «نگرانی اصلی مربوط به پیامدهای فقدان چشم‌انداز روشن از چگونگی پایان چنین جنگی است.»

مرگ دو سرباز اسرائیلی و تداوم درگیری‌ها در غزه

ارتش اسرائیل صبح روز جمعه یک تیر خبر داد که دو نیرویش در حمله خمپاره‌ای روز پنج‌شنبه حماس در مرکز نوار غزه کشته و سه نیروی دیگر به شدت زخمی شدند.

با احتساب این دو، تعداد نیروهای کشته شده در عملیات زمینی به ۳۱۴ نفر افزایش یافت.

ارتش اسرائیل در گزارشی دیگر خبر داد که یک پایگاه پرتاب راکت جهاد اسلامی فلسطین در جنوب غزه، روز پنج‌شنبه مورد اصابت یک پهپاد قرار گرفت.

به گفته ارتش این کشور، پایگاه مورد اشاره در «منطقه بشردوستانه» تعیین شده از سوی اسرائیل در منطقه خان یونس ایجاد شده بود.

قبل از انجام این حمله هوایی، ارتش اسرائیل در بیانیه‌ای گفت که «تلاش‌های زیادی برای کاهش خطر آسیب به افراد غیرنظامی انجام گرفته است».

این بیانیه تاکید کرد که حماس به استفاده از مردم غزه به عنوان سپر انسانی ادامه می‌دهد و سلاح‌ها و «زیرساخت‌های تروریستی» خود را در قلب مناطقی قرار می‌دهد که غیرنظامیان در آن سکونت دارند.

این اتفاق درحالی رخ داد که نیروهای نظامی اسرائیل به حملاتشان در جنوب غزه ادامه می‌دهند.

عملیات نظامی نیروهای اسرائیلی در غزه

تشدید حملات اسرائیل در رفح

ساکنان رفح روز جمعه به خبرگزاری رویترز گفتند که در دو روز گذشته، فعالیت‌های نظامی ارتش اسرائیل در منطقه شدت گرفته است و به‌طور مداوم صدای انفجارها و تیراندازی‌ها به گوش می‌رسد.

به گفته شاهدان محلی، تانک‌ها و نیروهای زمینی ارتش اسرائیل اکنون کنترل شرق، جنوب و مرکز شهر رفح را در دست دارند و می‌کوشند غرب و شمال رفح را نیز تصرف کنند.

به گزارش رویترز، پیشروی ارتش اسرائیل منجر به موج جدیدی از تخلیه ساکنان شهر شده است.

رفح در ماه‌های گذشته پناهگاهی موقت برای حدود یک میلیون نفر از اهالی غزه بود که از خانه‌های خود آواره شده بودند.

به گزارش این خبرگزاری، اکثر ساکنانی که از شمال، مرکز و خان یونس به رفح منتقل شده بودند، اکنون دوباره به سمت شمال برگشته‌اند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

سیاست با مراد ویسی
خبرها
گفت‌وگوی ویژه
جهان‌نما

شنیداری

پادکست‌ها