بایدن: نتانیاهو ممکن است با انگیزه‌های سیاسی، به دنبال ادامه جنگ غزه باشد

سه‌شنبه ۱۴۰۳/۰۳/۱۵

جو بایدن، رییس جمهوری آمریکا در گفت‌وگویی با مجله تایم مدعی شد بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل ممکن است به دلایل سیاسی جنگ را در نوار غزه به درازا بکشاند.

بایدن در این مصاحبه که روز سه‌شنبه ۱۵ خرداد منتشر شد، در پاسخ به این سوال که آیا نتانیاهو به دلایل سیاسی جنگ را کش می‌دهد گفته است: «تمامی دلایل» موجود، مردم را به این نتیجه‌گیری رسانده است.

این مصاحبه که پیش از ارائه طرح سه مرحله‌ای برای توقف درگیری‌ها در غزه انجام شده است. این طرح باعث تشدید فشارها بر نتانیاهو از سوی برخی متحدان او در دولت ائتلافی اسرائیل شده است.

وزیران راست‌گرای کابینه نتانیاهو، از جمله ایتمار بن‌گویر و بزالل اسموتریچ، با انتقاد از طرح پیشنهادی آتش‌بس تهدید کرده‌اند در صورت نهایی شدن این توافق، از دولت ائتلافی خارج خواهند شد.

تانک‌های اسرائیلی در نزدیکی مرز نوار غزه، ۱۵ خرداد

بایدن در ادامه مصاحبه خود گفت اسرائیل در حال انجام همان «اشتباهی» است که ایالات متحده پس از حملات مرگبار ۱۱ سپتامبر مرتکب شد و «جنگ‌هایی بی‌پایان» را به بار آورد.

بایدن که به شدت برای پایان دادن به این مخاصمه هشت ماهه اصرار دارد، اتهام استفاده اسرائیل از گرسنگی به عنوان یک سلاح جنگی را رد کرد و گفت مشخص نیست نظامیان این کشور در نوار غزه مرتکب جنایات جنگی شده باشند.

رییس‌جمهوری آمریکا در عین حال اذعان کرد اسرائیل در غزه به فعالیت‌هایی دست زده که «نامناسب» بوده‌اند.

کریم خان، دادستان ارشد دیوان کیفری بین‌المللی روز ۳۱ اردیبهشت از قضات این دیوان خواست برای رهبران حماس و اسرائیل به اتهام ارتکاب جنایات جنگی، قرار بازداشت صادر کنند.

در فهرست اعلام شده از سوی کریم خان، نام نتانیاهو و یوآو گالانت، وزیر دفاع اسرائیل به چشم می‌خورد.

یک مرد و چند کودکان فلسطینی در حال حمل ظروف آب در شهر غزه، ۱۴ خرداد

اعضای حماس ۱۵ مهر سال گذشته (هفتم اکتبر) با حمله به جنوب اسرائیل حدود هزار و ۲۰۰ نفر را کُشتند و حدود ۲۵۰ نفر را به گروگان گرفتند که به حمله زمینی ارتش اسرائیل به نوارغزه منجر شد.

از این گروگان‌ها تنها ۱۱۲ تن تا کنون آزاد شده‌اند.

هشت تن از گروگان‌های حماس تابعیت آمریکایی داشتند. بر اساس گزارش‌ها، سه تن از این افراد کشته شده‌اند اما از سرنوشت پنج تن دیگر خبری در دست نیست.

بایدن در پاسخ به پرسش مجله تایم درباره گروگان‌های آمریکایی اسیر در غزه گفت: «معتقدیم هنوز برخی از آن‌ها زنده هستند ... اما هنوز مدرک معتبری دال بر این که چه کسی زنده است، در اختیار نداریم.»

اسرائیل می‌گوید تاکنون بیش از یک سوم گروگان‌های باقی‌مانده در اسارت حماس در نوار غزه جان خود را از دست داده‌اند. بدین ترتیب شمار گروگان‌های در قید حیات، کمتر از ۸۰ نفر برآورد می‌شود.

تصاویر گروگان‌های ربوده شده در جریان تهاجم هفتم اکتبر حماس، تل‌آویو، ۳۰ اردیبهشت

مصاحبه بایدن با تایم و اظهارات او در خصوص نتانیاهو، واکنش دیوید مِنسِر، سخنگوی دولت اسرائیل را در پی داشت.

منسر گفت موضع‌گیری رییس‌جمهوری ایالات متحده در قبال نخست‌وزیر اسرائیل «خارج از قواعد دیپلماتیکِ هر کشور درست‌اندیشی بود».

به‌رغم رابطه تنگاتنگ و گرم آمریکا و اسرائيل، رابطه بایدن و نتانیاهو هیچ‌گاه گرم نبوده و تنش‌ در سطوح متفاوتی را طی ماههای گذشته و به خصوص پس از حمله نظامی اسرائيل به نوار غزه را از سر گذرانده است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

فیلترنت: پیام‌رسان‌ها و شبکه‌های بومی
خبرها
جهان‌نما
خبرها

شنیداری

پادکست‌ها