ابراهیم رئیسی: بدون هیچ لکنت زبانی حمایت خود را از گروه‌های فلسطینی اعلام می‌کنیم

یکشنبه ۱۴۰۲/۱۰/۲۴

ابراهیم رئیسی با ستایش از گروه‌های شبه‌نظامی تحت حمایت ایران که به «موشک و پهپاد» دست یافته‌اند، گفت: «جمهوری اسلامی ایران بارها به شکل رسمی، با آوای بلند و بدون هیچ لکنت زبانی اعلام کرده که از جریان مقاومت و حق ملت فلسطین حمایت می‌کند.»

رئیسی روز یکشنبه ۲۴ دی در یک مراسم حکومتی با عنوان «اولین کنفرانس بین‌المللی طوفان الاقصی و بیداری وجدان بشری» که در حمایت از حمله روز هفتم اکتبر حماس علیه اسرائیل برگزار شده، گفت: «امروز دست برتر و حق متعلق به کسانی است که به مقاومت باور دارند.»

مقام‌های جمهوری اسلامی به گروه‌های شبه‌نظامی تحت حمایت خود در منطقه «محور مقاومت» می‌گویند.

او از این که گروه‌های شبه‌نظامی فلسطینی توانسته‌اند «با خلاقیت و ابتکارات خودشان از ایستادگی با سنگ به مقاومت با موشک و پهپاد دست» پیدا کنند»، استقبال کرد.

تاکید رئیسی بر دستیابی این گروه‌های شبه‌نظامی به موشک و پهپاد با توانایی خودشان، در شرایطی است که جمهوری اسلامی همواره یکی از حامیان این گروه‌ها بوده است.

در تیر ۱۳۹۸، علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، در دیدار با صالح العاروری، نایب رئیس دفتر سیاسی حماس که به تازگی کشته شده، در همین زمینه گفت: «در سال‌های نه چندان دور، فلسطینی‌ها با سنگ مبارزه می‌کردند، اما امروز بجای سنگ، مجهز به موشک‌های نقطه‌زن هستند و این، یعنی احساس پیشرفت.»

جمهوری اسلامی از زمان شکل‌گیری خود اسرائیل را به رسمیت نمی‌شناسد و از گروه‌های شبه‌نظامی ضداسرائیلی منطقه به ویژه حماس و جهاد اسلامی حمایت می‌کند.

حماس در جریان حمله بی‌سابقه و ناگهانی خود در روز هفتم اکتبر به اسرائیل هزار و دویست نفر را کشت و دویست و چهل نفر دیگر را به گروگان گرفت.

این حمله آغازگر جنگی گسترده در غزه شد که همچنان ادامه دارد.

پیشتر مقام‌های جمهوری اسلامی از جمله خامنه‌ای گفته‌اند که تهران نقش مستقیمی در این حمله نداشته، ولی از این حمله ستایش کرده‌اند.

رئیسی در سخنرانی خود تاکید کرد: «بارها بدون‌لکنت اعلام کردیم در سیاست جمهوری اسلامی حمایت از فلسطین و گروه‌های مقاومت در دستور کار قرار دارد.»

او بار دیگر به کشورهایی که روابط خود را با اسرائیل عادی‌سازی کرده‌اند، حمله کرد و گفت این عادی سازی روابط «به هیچ وجه امنیت‌ساز نیست نه برای کشورهای منطقه و نه برای» اسرائیل.

پیشتر جمهوری اسلامی بارها از برخی کشورهای عربی منطقه برای عادی‌سازی روابطشان با اسرائیل انتقاد کرده است.

حمله حماس به اسرائیل در میانه گزارش‌ها درباره روند گفت‌وگوها برای عادی‌سازی روابط میان اسرائیل و عربستان سعودی صورت گرفت.

جو بایدن رییس‌جمهوری آمریکا در مهرماه گفت که یکی از دلایل این حمله مختل کردن روند عادی‌سازی روابط عربستان سعودی و اسرائیل بود.

چندی بعد، جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید گفت ریاض به واشینگتن اطمینان داده همچنان به عادی‌سازی روابط با تل‌آویو پس از پایان مناقشه اسرائیل و حماس علاقه‌مند است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

گزارش روز با مجتبا پورمحسن
خبرها
جهان‌نما
خبرها

شنیداری

پادکست‌ها