جزییات کشته شدن ۳ گروگان‌ حماس با شلیک سربازان ارتش اسرائیل

شنبه ۱۴۰۲/۰۹/۲۵

واکنش‌ها به مرگ سه تن از ربوده‌شدگان به دست حماس که به وسیله سربازان ارتش اسرائیل در نوار غزه کشته شدند همچنان ادامه دارد. بر اساس تحقیقات اولیه ارتش اسرائیل، این سه نفر در زمان تیراندازی پیراهنی به تن نداشتند و یکی از آن‌ها پرچم سفیدی حمل می‌کرده است.

به گزارش خبرنگار ایران‌اینترنشنال در اسرائیل، خانواده‌های گروگان‌های اسیر حماس با برگزاری تجمعی در تل‌آویو خواستار اقدام فوری دولت اسرائیل برای آزادی این افراد شدند.

ارتش اسرائیل روز جمعه ۲۴ آذر خبر داد نظامیان این کشور با تیراندازی به سوی سه جوان گروگان‌ گرفته شده به دست حماس در منطقه شجاعیه در نوار غزه، آن‌ها را کشتند.

سربازان اسرائیلی با دیدن این سه مردِ در حال فرار گمان کرده بودند آن‌ها از شبه‌نظامیان حماس یا از بمب‌گذاران انتحاری این گروه هستند.

یکی از گروگان‌های کشته شده یک عرب مسلمان شهروند اسرائیل و دو تن دیگر یهودی بودند و همگی آن‌ها کمتر از ۳۰ سال داشتند.

رسانه‌های اسرائیلی نام این سه نفر را یوتام حیم، سامر طلالقه و آلون لولو شمریز اعلام کردند.

رادیو فردا نوشت شمریز فرزند یک مرد ایرانی‌زاده ساکن جنوب اسرائیل بود.

حیم روبینشتاین، سخنگوی خانواده‌های گروگان‌های حماس با انتقاد از دولت اسرائیل گفت پس از این حادثه مرگ‌بار، هیچ تماسی از سوی کابینه جنگ این کشور با خانواده‌ها گرفته نشده است.

به گزارش وب‌سایت خبری تایمز اسرائیل، روبینشتاین افزود کابینه جنگ اسرائیل مشخص نکرده برای جلوگیری از وقوع رخداد‌های مشابه، چه ساز و کاری در پیش خواهد گرفت.

شبکه خبری فرانس۲۴ گزارش داد ارتش اسرائیل تحقیقات خود را درباره نحوه کشته شدن این سه نفر آغاز کرده است.

ارتش اسرائیل مسوولیت این اتفاق مرگ‌بار را پذیرفت و وعده داد «از درس‌های به دست آمده از این رخداد در عملیات آینده خود در نوار غزه» بهره گیرد.

روزنامه هاآرتص نوشت یکی از گروگان‌ها پیش از تیراندازی به زبان عبری درخواست کمک کرده است.

به دنبال کشته شدن سه تن از گروگان‌های اسیر حماس، فشارها بر بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل برای توافق مجدد با این گروه و آزاد شدن اسیران باقی‌مانده در نوار غزه شدت گرفته است.

منتقدان دولت و ارتش اسرائیل می‌گویند کشته شدن این افراد نشان می‌دهد سربازان اسرائیلی برای مواجهه احتمالی با گروگان‌های به اسارت گرفته شده در نوار غزه آمادگی نداشتند.

گروهی دیگر از منتقدان معتقدند دولت اسرائیل راهبرد مشخصی را در جنگ غزه دنبال نمی‌کند.

شبکه خبری الجزیره نوشت بر اساس برخی گزارش‌ها، محمد بن عبدالرحمن آل ثانی، نخست‌وزیر قطر و دیوید بارنیا، رییس موساد برای از سرگیری مذاکرات بر سر آزادی گروگان‌های حماس با یکدیگر دیدار کردند.

این در حالی است که نتانیاهو روز ۱۱ آذر و تنها یک روز پس از پایان آتش‌بس موقت در منطقه، به هیات مذاکره‌کننده اسرائیلی در قطر دستور داده بود گفت‌وگوها را برای آزادی گروگان‌های حماس متوقف کنند و به اسرائیل بازگردند.

شبه‌نظامیان حماس با حمله به اسرائیل در روز ۱۵ مهر (هفتم اکتبر)، بیش از هزار و ۲۰۰ تن را کشتند و حدود ۲۵۰ نفر را گروگان گرفتند.

در جریان برقراری آتش‌بس موقت در منطقه، ۱۰۵ تن از گروگان‌ها، شامل ۸۱ اسرائیلی، ۲۳ تایلندی و یک فیلیپینی آزاد شدند.

پیش‌بینی می‌شود بیش از ۱۳۰ نفر دیگر همچنان در نوار غزه در اسارت به سر ببرند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبر ورزشی
گفت‌وگوی ویژه
خبرها
جهان‌نما

شنیداری

پادکست‌ها