تکرار داستان مالکیت مشترک؛ پرسپولیس مجوز حرفه‌ای گرفت، استقلال دوباره به وزارت‌ورزش برگشت

چهارشنبه ۱۴۰۲/۰۶/۰۸

احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد خبر داده است که وزارتخانه مطبوعش مالکیت باشگاه استقلال تهران را نپذیرفته. این درحالی است که وزارت ورزش روز ۲۸ فروردین اعلام کرد برای حل مشکل مالکیت مشترک دو باشگاه پرسپولیس و استقلال و گرفتن مجوز حرفه‌ای، استقلال در اختیار وزارت اقتصاد قرار گرفته است.

امروز اما خبرگزاری امنیتی تسنیم از احسان خاندوزی وزیر اقتصاد چنین نقل کرده است: پیشنهادی که سال گذشته مطرح شد و قرار بود مجمع باشگاه استقلال تغییر کند و به وزارت اقتصاد واگذار شود، در نهایت به تأیید نرسید. وزیر اقتصاد چون عضو مجامع شرکت‌های دولتی است به همراه وزیر ورزش و جوانان و وزیر دادگستری عضو مجمع استقلال هستند ولی پیشنهاد شده بود این باشگاه به وزارت اقتصاد واگذار شود که به تأیید نرسید.

واگذاری استقلال و پرسپولیس به وزارت‌خانه‌های دیگر، سابقه زیادی در دولت‌های مختلف جمهوری اسلامی دارد؛ زمانی وزارت صنایع، مالک پرسپولیس بود و زمانی، وزارت رفاه مالکیت استقلال را برعهده داشت. اما در نهایت هر دو باشگاه با مالکیت وزارت ورزش ثبت شده‌اند و حتی پذیره‌نویسی این دوباشگاه در سازمان خصوصی‌سازی هم به اسم وزارت ورزش انجام شده است.

در فروردین اعلام شد حسین قربان‌زاده، رئیس پیشین سازمان خصوصی‌سازی نماینده تام‌الاختیار وزیر اقتصاد در مجمع عمومی استقلال و پرسپولیس است. اما کشمکش‌های زیادی که او با مدیران استقلال داشت،‌ بحران مدیریتی در استقلال را تشدید کرد.

مالکیت مشترک، مانع بزرگی برای استقلال و پرسپولیس در کسب مجوز حرفه‌ای امسال بود. دولت ابراهیم رئیسی برای حفظ یکی از دو تیم در لیگ قهرمانان، با توجه به وضعیت بهتر صورت‌های مالی پرسپولیس، مالکیت استقلال را در آخرین روزها، به وزارت اقتصاد واگذار کرد تا وزارت ورزش فقط مالک پرسپولیس باشد و این تیم مجوز حرفه‌ای و حضور در لیگ قهرمانان را کسب کند.

اما استقلال با وجود همه مانورهای رسانه‌ای حمید سجادی، وزیر مستعفی ورزش و جوانان، مجوز حرفه‌ای نگرفت و در نهایت از لیگ قهرمانان آسیا، حذف شد.

با خبری که امروز به نقل از وزیر اقتصاد منتشر شده است، به نظر می‌رسد مالکیت مشترک دو باشگاه استقلال و پرسپولیس، دوباره به بحرانی برای حضور بین‌المللی این تیم‌ها در فصل بعد لیگ قهرمانان بدل شود.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

چشم‌انداز
اقتصاد و بازار
۲۴ با فرداد فرحزاد
جهان‌نما

شنیداری

پادکست‌ها