نابود شدن سرمایهگذاری مردم در استقلال، پای مصطفی آجرلو و هیات مدیره زمان مدیرعاملی او را به دادگاه باز میکند. به گفته حسین قربانزاده، رئیس سازمان خصوصیسازی، مدیرعامل و هیات مدیره وقت باشگاه استقلال، به اتهام کتمان وقایع مالی و عدم ارائه اطلاعات جامع به مراجع قضایی معرفی شدند
واگذاری استقلال و پرسپولیس، دو تیم بزرگ فوتبال ایران که پس از انقلاب ۵۷ مصادره شدند و حالا دولتی محسوب میشوند، از وعدههای سه دولت گذشته جمهوری اسلامی بوده است.
پذیرهنویسی یک میلیارد و ۲۳۶ میلیون و ۹۹ هزار و ۶۵۶ سهم از سهام جدید شرکت فرهنگی ورزشی استقلال ایران (سهامی عام) از ۱۵ اسفند ۱۴۰۰ آغاز شده بود سرانجام در ۲۸ اسفند سال گذشته به پایان رسید. ۲۸۶ هزار نفر در پذیرهنویسی استقلال شرکت کردند. به حساب استقلال با این سهم فروشی به ترتیب ۳۵۸ میلیارد تومان واریز شد.
چندی پیش فتحاللهزاده از قربانزاده نقل کرده بود ۲۴۰ میلیارد از این پولها پیشخور شده است: «بعضیها واقعا خیلی پررو هستند. حاضرم رودررو حرف بزنیم. رییس سازمان خصوصی سازی میگوید ۲۴۰ میلیارد تخلف داریم.»
با وجود اینکه بر اساس مصوبه کمیته مصارف، باشگاه استقلال می توانست نهایتا ٩٠ میلیارد تومان برای پرداخت بدهی های اقدام کند اما در دوره مدیریت آجورلو مجموعا ٢٣٠ میلیارد تومان از این منابع برداشته شد که قربان زاده معتقد است مجوز کمیته مصارف برای استفاده از این مبلغ دریافت نشده است.
قربانزاده قبلا گفته بود: «استقلال ۳۵۰ میلیارد هزینه کرده است. ۱۰۰ میلیارد هم روی آن وام گرفته که شده ۴۵۹ میلیارد تومان. روزی هم که آجورلو رفت ۱۲۳ میلیارد در حساب استقلال بوده است. این در حالی است که از آن ۳۵۰ میلیارد تنها ۲۵درصد باید کسر میشد و سایر آن باید در حساب باقی میماند. استقلال حدود ۲۳۰ تا ۴۰ میلیارد تومان اضافه خرج کرده است. این هزینهها خارج از چارچوب بوده است.»
اکنون ایسنا به نقل از قربانزاده نوشته: «مدیرعامل وقت باشگاه استقلال (مصطفی آجرلو) علیرغم وجود تکالیف مصرح قانونی و حتی تعهد و اقرار مکتوب متاسفانه به روشنی این تکالیف و تعهدات را نقض کرد و با هزینهکرد خارج از چارچوب و عرف، لطمات عدیده ای به باشگاه استقلال وارد کرده است و متاسفانه علیرغم برگزاری جلسات متعدد و پیگیری های مکرر سازمان خصوصی سازی اطلاعات مخدوش و ناقصی ارائه کردند و اعضای هیات مدیره وقت نیز به دلیل اهمال در نظارت و پیگیری امور باشگاه باید مورد پرسش و بازخواست قرار گیرند.»
رئیس سازمان خصوصیسازی گفت: بعد از بررسی کامل عملکرد مدیرعامل و هیات مدیره وقت باشگاه استقلال، این افراد به اتهام کتمان وقایع مالی و عدم ارائه اطلاعات جامع و کامل مطابق مواد ۷۲ و ۷۵ قانون اجرای سیاست های اصل ۴۴، به مراجع قضایی معرفی شدند.
قربانزاده هرچند در مدعی شده که سازمان خصوصیسازی اشراف کامل به استقلال و پرسپولیس دارد، اما گفته: «ما همین الان هم نمی دانیم مدیرعامل فعلی چهکار می کند و نگرانیم که صدای این اقدامات هم بعدا بلند شود. برای اینکه از این چرخه جلوگیری کنیم، اولا با ارسال نامه مبسوطی به دادستان کل کشور، کتمان وقایع مالی باشگاه استقلال را گزارش کردیم و خواهان بررسی بدون اغماض هستیم.
او از تغییر هیات مدیره هم خبر داده است: «از طرف دیگر رو به آینده، نامه لغو تفویض انتخاب اعضای هیات مدیره سرخابی ها را وزیر امور اقتصادی و دارایی امضا کرد و در اردیبهشت سال ۱۴۰۲ اکثریت هیات مدیره حتما افراد متخصص حوزه مالی و حقوقی خواهند بود که نظارت جدی و بی تعارفی بر عملکرد مدیرعامل داشته باشند.»
البته مشکلات استقلال، همین ۳۰۰ میلیارد نیست. حدود دو ماه پیش علی فتحاللهزاده در برنامه فوتبال برتر گفت: «مگر نمی گفتید هزار میلیارد می آوریم؟ درست است، هزار میلیارد آورده ولی هزار میلیارد بدهی! ۷۰۶ میلیارد هزینه شده و ۶۰۰ میلیارد نیز تعهد داده اند که من باید آن را پرداخت کنم. من نجابت به خرج می دهم و چیزی نمی گویم ولی دلیل نمی شود که بیایید ما را مسخره کنید و بگویید بمب می ترکانم. بمب ترکاندن هنر می خواهد. بمب ترکاندم فرهاد مجیدی، نکونام، رحمتی، خسرو و سوپراستار تیم رقیب، هاشمی نسب را آورده ام. بله شما هم بمب ترکانده اید ولی در خود باشگاه و هزار میلیارد بدهی به بار آورده اید.»
مصطفی آجرلو در گفتگویی در برنامه آنتن با ارائه آمار و ارقامی گفته بود: «بعد از ۹ سال یک تیمی را که تا این حد مشکل داشت، بدون هیچ مصاحبهای و بدون تخریب گذشتگان و مدیران گذشتهاش، بدون مصاحبههای جنجالی، بدون بمب ترکاندن، تیم را اداره کند و این اتفاق به یک سرانجامی برسد که آن هم قهرمانی در لیگ برتر و سوپرجام است.»